Байерн Мюнхен завърши 2022-ра с рутинен успех срещу Шалке
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците с десета поредна победа във всички турнири

Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Шалке с резултат 2:0 в среща от 15-ия кръг на Първа Бундеслига. Баварският гранд отбеляза по едно попадение през двете полувремена чрез Серж Гнабри и Чупо-Мотинг, които затвърдиха своята топ форма. Това бе десета поредна победа за Байерн във всички турнири.

Със спечелените три точки отборът на Юлиан Нагелсман увеличи аванса си на върха в класирането на Bundesliga на шест пункта спрямо втория Унион Берлин. Тимът на Шалке пък е твърдо последен със само девет точки от 15 двубоя.

Шалке стоеше добре в началото на мача и дори създаде някои положения пред вратата на Мануел Нойер. Байерн обаче търпеливо чакаше своя момент и откри резултата в 38-ата минута чрез Гнабри, който се възползва от добро подаване на Мусиала.

В 52-рата минута баварците сложиха точка на спора. Мусиала направи нова асистенция – този път за Чупо-Мотинг. Камерунският нападател се разписа в осми от последните девет мача на Байерн.

Малко след това Нойер се намеси чудесно при удар на Тероде. В 67-ата минута попадение на Мусиала бе отменено поради засада. Байерн направи пропуски чрез Гнабри и Мусиала до края на мача, но все пак си тръгна с категорична победа от “Фелтинс Арена”.

Баварците направиха страхотна първа половина от кампанията и излизат в почивка, като следващият им мач е на 20 януари срещу РБ Лайпциг в първенството.

Статистика и коефициенти за предстоящите мачове от Бундеслигата ще откриете в sesame mobile приложение.