Байерн официално представи Сане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Трансферът на Лирой Сане от Манчестър Сити в Байерн Мюнхен вече официално е обявен от двата клуба. Договорът на фланговия нападател ще бъде за 5 сезона, а немците ще платят за него 49 мил. евро, като в контракта има заложени и още 11 милиона под формата на различни бонуси, зависещи от представянето на футболиста.

Баварците преследват немския национал вече повече от една година, но тежката контузия, която Сане получи в края на миналия сезон, забави трансфера. 24-годишния футболист отказа да преподпише нов договор с „небесно-сините“ и въпреки че Пеп Гуардиола държеше да го задържи в състава си, Сити се принуди да го продаде.

Сане изигра 135 мача за „гражданите“, в който вкара 39 гола и подаде за още цели 45.

„Байерн Мюнхен е велик отбор с големи амбиции, който напълно се припокриват с личните ми цели. Нямам търпение това ново предизвикателство да започне. Горя от желание да започна да тренирам с отбора. Познавам мениджъра Ханзи Флик от националния отбор на Германия до 21 години, където се разбирахме отлично. Искам да спечеля множество трофеи с фланелката на Байерн. Основната ни цел е триумф в Шампионската лига“ – бяха първите думи на Сане за официалния сайт на баварците.