Байерн отнесе с 5:0 Щутгарт и дръпна с девет точки на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серж Гнабри с хеттрик, Левандовски добави другите два гола

Германският шампион Байерн Мюнхен не срещна никакви трудности да победи Щутгарт в мача им от 16-ия кръг на Бундеслигата и постигна забележителен успех с 5:0.

Малко преди половин час игра Нагелсман трябваше да прави принудителна смяна и Лерой Сане влезе на мястото на Кингсли Коман, който получи проблем.

В 40-та баварците откриха резултата. Именно Сане пусна отличен пас към Гнабри, а той озовал се на отлична позиция в наказателното поле не сбърка за 0:1.

В 53-та минута гостите удвоиха аванса си. Те развиха многоходава атака приключила с перфектен изстрел на Гнабри по земя, който просто беше неспасяем в долния ляв ъгъл.

20 минути преди края Роберт Левандовски вкара дежурното си попадение. Той получи пас по земя и без да се замисли от няколко метра не сгреши.Само три минути по-късно полякът покачи на 0:4. Четвърт час преди края Гнабри оформи своя хеттрик, след като се пребори за спорна топка в наказателното поле за крайното 0:5.

Така Байерн вече събра 40 точки на върха в Бундеслигата – на цели девет пред Борусия Дортмун, който обаче има мач по-малко.