google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците сломиха Тигрес с пестелива победа с 1:0

Носителят на европейската Шампионска лига Байерн надигра мексиканския Тигрес с 1:0 и за втори път в своята история беше коронаван като световен клубен първенец.

Нещо повече, баварците съумяха да повторят подвига на Барселона от 2009 година, спечелвайки шести трофей в рамките на 12 месеца.

Хората на Ханзи Флик триумфираха с требъл в Германия, а към отличията на домашната сцена добави купите от Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

Авторът на единствения гол в мача в катарската столица Доха беше очакван от малцина – четвърт час след почивката точен бе Бенжамен Павар, като това бе първото му попадение за сезона.

Головата машина Роберт Левандовски надскочи Науел Гусман, а отбитата топката стигна до Павар и той с лекота я оплете в мрежата. Първоначално попадението беше отменено за засада на Лева, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че полякът е бил покрит от Карлос Салседо и голът бе признат.

Байерн си проправи път до заключителния дуел, след като на полуфиналите елиминира египетския Ал Ахли след победа с 2:0.

БАЙЕРН – ТИГРЕС 1:0 (0:0)
ГОЛМАЙСТОР: 1:0 Павар (61)

БАЙЕРН (4-2-3-1):Нойер; Павар, Зюле, Л. Ернандес, А. Дейвис; Кимих, Алаба; Сане, Гнабри (64 – Толисо), Коман; Левандовски
Старши треньор: Х. Флик

ТИГРЕС (4-4-2): Гусман; Родригес (80 – Х. Киньонес), Рейес, Салседо, Дуеняс; Акино, Кариока, Писаро, Л. Киньонес; Жиняк, Еспинола
Старши тренор: Р. Ферети

СЪДИЯ: Е. Остоич
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дуеняс, Родригес (Т);
СТАДИОН: Education City Stadium