Байерн поведе колоната след реми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Четири тима на върха с равен точков актив

Байерн Мюнхен се изкачи на върха на временното класиране в германската Бундеслига, макар и след трето  поредно равенство – 2:2 срещу Щутгарт, в среща от шестия кръг на първенството.

Баварците събраха 12 точки, оставяйки зад гърба си Фрайбург, Хофенхайм и катастрофиралия срещу РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд, със същия актив, но с по-лоша голова разлика. Утре Фрайбург е домакин на Борусия Мьонхенгладбах.

С оглед на предстоящия дуел с Барселона в Шампионската лига, наставникът на Байерн Юлиан Нагелсман остави на резервната скамейка звездата в нападение Садио Мане и Лерой Сане.

Именно заместникът на Сане в стартовата единайсеторка – Матил Тел, даде аванс на баварците девет минути преди почивката.

Крис Фюрих изравни за Щутгарт – окураван от 6,000 свои привърженици на “Алианц Арена”. в 57-ата минута, но Джамал Мусиала бързо възстанови преднината на домакините.

А когато изглеждаше, че Байерн все пак ще стигне до икомонична победа, гвинейският нападател Серху Гираси изравни от дузпа, отсъдена в добавеното време след асистенцията на монитора. Това бе първи гол за Гираси в Бундеслигата от 2017 година, когато той носеше екипа на Кьолн.

Това бе четвъртото равенство за Щутгарт в шест мача от началото на сезона.