Байерн с лекция срещу Волфсбург, Левандовски счупи брадат рекорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците отново се откъснаха на девет пункта пред преследвача Борусия Дортмунд

Байерн Мюнхен се разправи без проблеми с Валфсбург и победи “вълците” с 4:0 на “Алианц Арена” в мача им от 17-ия кръг на Бундеслигата.

Новината на вечерта беше новият гол на Роберт Левандовски, с който полякът вече има 43 гола за календарната година, с което подобри рекордът на Герд Мюлер от 42 от 1972 година.

Баварците откриха още в 7-та минута, когато Томас Мюлер беше безпощаден с изстрел от близка дистанция и оплете топката в десния ъгъл на вратата.

В 57-та авансът на шампионите вече беше удвоен. Мюлер този път беше в ролята на асистент, а отличното му подаване намери Дайо Упамекано, който засече без проблеми топката във вратата.

Класическият аванс от 3:0 беше оформен само 120 секунди по-късно. Гнабри намери с пас Лерой Сане, а той от границата на наказателното поле беше достатъчно прецизен, за да отбележи.

Само две минути преди последния съдийски сигнал дойде време и за редовния гол на Роберт Левандовски. Мусиала насочи топката с глава към нападателя на баварците и той не се затрудни да прати кълбото зад Кастеелс.

Така Байерн вече има 43 точки на първото място – с девет повече от Борусия Дортмунд, който обаче има и мач по-малко. Волфсбург вече е 12-ти с 20 точки.