България излиза за втора победа в 20 мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В последните 25 месеца Лъвовете записаха само една победа

Тази вечер българският национален тим се изправя срещу Гибралтар в контролна среща, търсейки едва втората си победа в последните две години.

След като надделяха с 2:1 над Кипър в Лигата на нациите на 13 октомври 2018 година, Лъвовете изиграха 19 срещи, в които съумяха да постигнат една-единствена победа – с 1:0 над Чехия в европейска квалификация без значение на 17 ноември миналата година.

Тимът на Георги Дерменджиев излиза срещу гибралтарците след серия от 4 поредни загуби, в които успя да реализира само един гол. От началото на годината България изигра 6 мача, в които регистрира 5 поражения.

За сметка на Гибралтар пристига като лидер в своя поток в Лигата на нациите след победи в двата си мача – 1:0 като гост на Лихтенщайн и 1:0 у дома срещу Сан Марино.

Дерменджиев няма да може да използва голяма част от основните си футболисти. Заразени с коронавируса са вратарят Николай Михайлов, Антон Недялков, Тодор Неделев и Георги Костадинов.

Извън строя са също вратарят Пламен Илиев, Петър Занев, Иван Горанов, Кирил Десподов и Исмаил Иса.

“Независимо от нивото за нас е важно да има победа,” заяви селекционерът на България. “Така играчите ще придобият самочувствие и вяра в себе си за следващите два мача.

“Когато избистриш един състав от играчи, а след това трябва да замениш няколко, е трудно. В крайна сметка се съобразяваме и вървим напред.”

“За нас това е много важен мач. България има изключителна история, за нас е чест да излезем срещу този отбор, уважаваме нашия съперник”, заяви пък селекционерът на Гибралтар Хулио Сесар Рибас в продължилата си около минута среща с медиите.

След срещата с Гибралтар на българския отбор му предстоят мачове с Финландия и Ирландия в Лигата на нациите.