България на крачка от финал – Мнацаканян се справи и с Ибаев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Недялко Петров и Йоан Димитров все още с шанс за репешажи

Айк Мнацаканян продължи уверения си рейд в надпреварата за Световната купа в Белград, надделявайки в четвъртфинален двубой в категория до 72 килограма над германеца Идрис Ибаев.

По-рано днес бронзовият медалист от световното първенство в Нур-Султан (Казахстан) се справи безапелационно с младия швейцарец Андреас Ветич – победа с 8:0 технически точки, а успехът срещу Ибаев също дойде без да позволи на съперника да запише актив – 3:0.

България на крачка от финал - Мнацаканян се справи и с Ибаев 1

В спор за място във финалния дуел натурализираният арменец Мнацаканян ще излезе на тепиха срещу изключително опитния унгарец Балинт Корпаши.

33-годишният Корпаши е световен шампион от първенството в Будапеща през 2016 година, както и европейски първенец от шампионата в Нови Сад година по-късно.

Любопитно е да се отбележи, че Айк загуби от Корпаши с 3:1 точки на полуфинала на световното първенство в Будапеща през 2018 година. Именно тогава бе и дебюта му за България.

Полуфиналните схватки ще се играят тази вечер. В спор за място във финала ще спорят също Ченгиз Арслан (Турция) и Малхас Амоян (Армения).

Други двама българи  – дебютантът Недялко Петров (в категория до 55 кг) и Йоан Димитров (до 87 кг), запазиха шансове да продължат в репешажите за бронза.

За съжаление турнирът приключи за Константин Стас (до 67 кг), който загуби на осминафиналите с 1:11 срещу сърбина Давор Щефанек. Олимпийският шампион от Рио обаче отстъпи с 1:7 на руснака Назир Абдулаев в следващата си схватка.

От надпреварата отпадна и Росиан Дермански, (до 77 кг) който отстъпи на старта срещу Денис Хорват с 1:4. Словакът пък отпадна на четвъртфиналите след 1:5 срещу унгареца Золтан Левай.

Ето и всички полуфинални срещи:

Категория до 55 кг

Балбай Дордоков (Киргизстан) – Емин Сефершаев (Русия)

Артьом Делеану (Молдова) – Шериф Килич (Турция)

Категория до 67 кг

Артур Политаев (Украйна) – Исламбек Дадов (Азербайджан)
Халмурат Ибрахимов (Киргизстан) – Назир Абдулаев (Русия)

Категория до 72 кг

Сенгиз Арслан (Турция) – Малхас Амоян (Армения)
Балинт Корпаши (Унгария) – Айк Мнацаканян (България)

Категория до 77 кг

Виктор Немеш (Сърбия) – Роман Власов (Русия)
Золтан Леваи (Унгария)  Ясаф Зейналов (Украйна)

Категория до 87 кг

Хосеин Нури (Иран) – Давит Чакветадзе (Русия)
Кирил Маскевич (Беларус) – Зураби Датунашвили (Сърбия)