България с драматична загуба от Германия, пропуснахме 3 мачбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
България остава с 1 победа и 2 загуби в Лигата на нациите

България допусна второ поражение във волейболната Лига на нациите, след като отстъпи с 2:3 гейма на Германия в италианския град Римини. “Лъвовете” имаха аванс в срещата и изпуснаха три мачбола в гейм номер 4, като в решителния тайбрек се провалиха и загубиха драматичния двубой.

В първия гейм възпитаниците на Силвано Пранди взеха аванс още от самото начало. След няколко добри игри в защита, дръпнахме с пет точки на германците при 8:3. Тази разлика се поддържаше и в средата на гейма. Германия намали пасива си до 14-15, но след това българите спечелиха две поредни точки. В края на гейма България отново вдигна нивото и увеличи разликата на шест точки, като в крайна сметка спечели с 25:19.

Във втория гейм отново началото бе по-добро за “лъвовете”, но Германия не позволи да дръпнем сериозно и резултатът бе равен при 8:8. След това Бундестимът записа 6 поредни точки и предреши крайния изход на гейма, който в крайна сметка бе спечелен с 25:21 точки.

Гейм номер 3 на двубоя бе равностоен до средата на частта, когато България започна да дърпа в резултата. Отворихме разлика при 14:11, която бе поддържана с хубави атаки до 18:14. След това германците изравниха резултата, но в края на гейма възпитаниците на Силвано Пранди бяха по-добри и спечелиха с 25:22.

България започна с аванс от три точки в четвъртия гейм, но след това допусна обрат. Бундестимът имаше аванс от 4 точки при 21-17, но “лъвовете” дори поведоха с 24:23. Нашите не успяха да реализират своя мач бол, след което имаха още два шанса да спечелят срещата. Германия все пак се пребори за гейма и спечели с 30:28.

В решителния пети сет Бундестимът поведе от самото начало. Германия отвори разлика от три точки, а в средата на тайбрека дръпна с по-голяма разлика – 11:5. “Трикольорите” се разиграха чак при 7-14, когато спасиха пет мач бола, но в крайна сметка Германия затвори мача с след грешка на Сеганов.

Съставът на България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Аспарух Аспарухов, Николай Къртев, Алекс Грозданов – Владислав Иванов-либеро (Радослав Парапунов, Денис Карягин, Георги Петров, Стефан Чавдаров)