България търси първа победа в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лъвовете излизат тази вечер срещу Финландия

Българският национален тим излиза тази вечер на националния стадион “Васил Левски” срещу Финландия, надявайки се да запише първа победа в Лигата на нациите.

Това е петия мач на селекцията на Георги Дерменджиев в Група 4, като до този момент тя записа едно равенство и три загуби. Със скромния актив от една точка България логично заема последното четвърто място в потока.

Начело е Уелс с 10 точки, една повече от днешния съперник на Лъвовете. На трета позиция е Ирладния с две точки.

В миналото България играеше повече от успешно срещу скандинавската страна. Двата тима са се изправяли един срещу друг девет пъти, като нашите имат 7 победи, един двубой завърши наравно, а единствения си пълен успех Финландия извоюва в срещата миналия месец.

Дерменджиев е изправен пред сериозни кадрови проблеми – десет от играчите дадоха положителни проби при направени тестове за коронавирус. На тяхно място бяха извикани футболисти с по-малък опит, които ще опитат да оправдаят гласуваното доверие.

“Десет човека ни напуснаха лагера за кратък период от време и други ги замениха,” коментира Дерменджиев. “Това хич не е малка бройка. Тези, които са тук, трябва да играят и това е.

“Финландия е добър отбор, който се класира и за Евро 2020. Мисля, че направихме добър мач, но загубихме, така че сега трябва да се постараем да направим по-добър мач.

“Двубоят с Гибралтар беше служебно назначен от УЕФА, нямахме избор. Наясно съм със състава за утре. Имаме една тренировка и ако всички са здрави, то съставът вече е ясен.”

Финландците вече успяха да се класират за финалите на европейското първенство, а само преди няколко дни скандинавците победиха не друг, а световния шампион Франция в Париж с 2:0.

В София те пристигат с мисъл за победа, за да продължат борбата за първото място с Уелс, който днес приема Ирландия.