google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Момчетата на Силвано Пранди излизат срещу Франция

Днес националният отбор на България ще изиграе първия си мач от волейболната Лига на нациите. Съперник на нашите в италианския град Римини е Франция, а двубоят започва в 11.00 часа.

В стартовата шестица на нашите ще попаднат разпределителят Георги Сеганов, диагоналът Цветан Соколов, посрещачът Мартин Атанасов и либерото Владислав Иванов. За останалите позиции Силавно Паранди и Николай Желязков ще решат непосредствено преди началото на двубоя.

Двама от титулярите в състава на “петлите” – Ървин Нгапет и Кевин Тили, останаха извън групата за мача с тима на Пранди, а участие няма да вземат също Тео Форе и Лео Мейер. За първи път в състава на Франция за официален мач попадат Бендамен Диес и Мусе Гуйе.

Днес ще се изиграят още седем срещи, като всички се провеждат в “балона” в Римини.

България започва участието си в Лигата на нациите 1

Утре България ще срещне Австралия, а в неделя – Германия.

Междувременно стана известен наградният фонд на стартиращата в Римини надпревара. За победителите в турнирите при мъжете и жените е предвиден чек от 1 милион долара, сребърните медалисти ще получат по 500 000, бронзовите – по 300 000. Тимовете, заели четвъртите места, ще спечелят по по $ 150 000.

В мъжката и женската Лига на нациите ще участват по 16 отбора, като всеки един от тях ще изиграе по 15 двубоя срещу останалите участници. След това четирите най-добри отбора ще продължат за разпределението на медалите.

За всеки мач от турнира също има награден фонд: победителят получава 9 000 долара, а загубилият – 4 000.

Това означава, че теоретично е възможно победителят в турнира може да запише 17 победи и да заработи 1 милион и 135 хиляди долара.

Предвидени са също чекове с награди за най-добрите играчи в Лигата на нациите. Всеки волейболист от Идеалния отбор на турнира ще получи по $10 000, а MVP – $30 000.