google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Страхотен гол на Хари Кейн бе беше достатъчен на "шпорите"

Лестър не успя да победи Тотнъм в мача им от Висшата лига тази вечер, макар “шпорите” да губеха до 96-та минута. Мачът приключи при резултат 2:3 за гостите от Северен Лондон след невероятно включване на Стивън Бъргвайн, който вкара два гола за две минути в продължението на сблъсъка.

Срещата започна в шеметно темпо, като последователно Хари Кейн на два пъти и Лукас Моура опитаха да открият за гостите, но безуспешно.

В 24-та минута обаче Лестър неочаквано поведе. Патсон Дака получи топката в наказателното поле и с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл реализира.

Седем минути преди почивката Тотнъм все пак стигна до своя гол. Хари Кейн проби в наказателното поле след отличен солов рейд и стреля в лявата греда, която насочи топката в мрежата.

След паузата на полувремето “шпорите” отново се опитаха да наложат начален натиск, но без успех. Четвърт час преди края Лестър отново излезе напред в резултата. Харви Барнс намери с пас Джеймс Мадисън, който стреля, топката се отклони от бранител и излъга Лорис за 2:1.

Мачът изглеждаше сигурен за Лестър до петата минута на продължението, когато Стивън Бъргвайн засече топката в пеналта на “лисиците” и с мощен изстрел в средата на вратата върна равенството. Буквално в следващата си атака “шпорите” стигнаха и до крайния успех. Хари Кейн напредна при светкавична контраатака и пусна встрани към Бъргвайн, който без проблем прати кълбото отново в мрежата.

Така Лестър остана 10-ти с 25 точки, докато Тотнъм е на петото място с 36 пункта.