Бърнард Текпетей вече има български паспорт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото на Лудогорец няма да може да играе за националния ни отбор

Крилото на Лудогорец – Бърнард Текпетей вече има български паспорт. Това разкри футболният мениджър Николай Жейнов с пост в социалните мрежи, в който изрази интересно мнение.

„Честито на новоизлюпения българин Бърнард от Гана. Нямам съмнения, че има нещо незаконно, но пак ми става малко тъжно за школата на Лудогорец, която постига толкова много успехи, но отново не съумява да наложи играчи в първия отбор. След като не се произвеждат достойни за “А” отбора на Лудогорец българи, защо да не се побългарят чужденци като поиграят година-две по нашите стадиони.”

“Чудя се дали, ако решат например Ботев (Враца) или Берое или дори Левски могат да направят същото. Така или иначе – добре дошъл на Текпетей към бандата на Ренан, Марселиньо, Сисиньо, Натанаел, Джонатан Кафу, Жуниор Кишада, Жуниор Кайсара, Шоко, Мишел Платини, Игор Пластун, Вандерсон и Алекс Сантана. Сигурно пропускам някой, но при толкова много имена, надявам се да ми е простено“, написа Жейнов във Facebook.

Въпреки че Текпетей вече има българско гражданство, той не може да играе за националния ни отбор, тъй като трябва да е играл поне пет години в родното първенство. През 2020-а ганаецът пристигна в Разград под наем от Фортуна Дюселдорф. През изминалото лято „орлите“ откупиха пълните му права.