Бърнли открадна точка от “Анфийлд” и продължава да мечтае за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Точката изкачва Бърнли на 9-то място, като "виненочервените" са само на две точки от 6-тото място.

Шампионът на Англия Ливърпул завърши наравно 1:1 при домакинството си на Бърнли в мач от 35-тия кръг на Висшата лига. Първото попадение отбеляза Робъртсън след перфектен удар с глава в 34-тата минута. Гостите изравниха в 69-тата минута, чрез Джей Родригес. За първи път през натоящия сезон, някой отбор си тръгва с точки от “Анфийлд”.

Ливърпул все още има три мача за да подобри рекорда за най-много победи в един сезон на Висшата лига.

Юрген Клоп направи четири промени, спрямо стартовата единадесеторка срещу Брайтън. Андрю Робъртсън, Фабиньо и Садио Мане се завърнаха сред титулярите, а юношата Къртис Джоунс получи шанс да стартира в мач от Висшата лига за пръв път в кариерата си.

Шон Дайш направи само една промяна, спрямо победата над Уест Хям – Крис Ууд поведе атаката за сметка на Матей Видра.

Още от първите минути шампионите наложиха сериозен териториален превес.

Първата по-голямо опасност дойде в 11-тата минута, когато Робъртсън получи страхотен диагонален пас от Неко Уилямс и напредна по лявото крило. Последва центриране към наказателното поле, където Лонг се намеси, точно преди Салах да нанесе своя удар.

След още няколко минути Салах опита от пряк свободен удар, но шутът му мина доста над вратата на Поуп.

В 17-тата младият Къртис Джоунс имаше чудесна възможност, но от 12-13 метра стреля точно във вратаря. В следващата минута, при едно центриране в наказателното поле, Фирмино отклони с едно докосване към Салах, който мигновено шутира, но Поуп с блестяща намеса запази равенството.

В 21-рата Къртис Джоунс получи нов добър шанс за удар, но този път шутът ми се отклони от защитник на Бърнли и премина на около метър встрани.

В 33-тата поредното положение се откри пред Салах. Мане намери египтянина отдясно. Той финтира защитник и шутира, но Поуп пак се представи на ниво.

В 34-тата „червените“ откриха резултата. След изпълнение на корнер, топката бе изчистена. Къртис Джоунс я овладя и подаде на Фабиньо, който центрира меко към стартиралия по дясното крило Робъртсън. Капитанът на шотландския национален отбор стреля с глава в обратния ъгъл и с много прецизно изпълнение матира Поуп.

След гола Бърни погледна по-смело към вратата на Алисън и Крис Ууд и Джей Родригес пропуснаха добри възможности да изравнят. Особено фрапантен бе пропускът на Родригес, който бе изведен сам в наказателното поле, но шутът му от воле излезе в тъч.

В добавеното време на първото полувреме Поуп спаси хубав удар на Мане.

В 49-тат минута Фирмино шутира по земя в гредата, а няколко минутки по-късно Къртис Джоунс бе изведен в пеналтерията на гостите, но шутът му с левия крак не бе точен.

В 69-тата минута Бърнли изравни. След изпълнение на свободен удар, Тарковски отклони с глава към границата на наказателното поле, където Джей Родригес от воле я прати в десния ъгъл на Алисон.

В 73-тата Трент Александър-Арнолд опита много силен удар от над 25 метра, но Ник Поуп внимаваше и боксира. Минута по-късно вратарят спаси и удар на Мане.

Мърсисайдци имаха претенции за дузпа в 82-рата минута, когато Робъртсън изпревари Гудмунсон, а последният изчисти топката, след което закачи и левият защитник на Ливърпул. Арбитърът обаче прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

В 87-тата минута Гудмундсон можеше да донесе трите точни за Бърнли, но мощният му удар стрещна напрачната греда на Алисон.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Уилямс, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Джоунс, Фирмино, Мане, Салах;

Бърнли: Поуп, Бардсли, Тарковски, Лонг, Тейлър, Питърс, Браунхил, Уестууд, Макнийл, Родригес, Ууд;