Барса не остави шансове на Осасуна и се настани на третото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С много силен мач за домакините се отчете Усман Демебеле, който даде две асистенции в двубоя.

Тимът на Барселона разгроми Осасуна с 4:0 на “Камп Ноу” в среща от 28-ия кръг на испанската Ла Лига и по този начин “каталунците” затвърдиха отново доброто си представяне в последните два месеца в първенството.

С две попадения за успеха на “блаугранас” се отчете Феран Торес в 14-ата и 21-ата минута, а Обамеянг направи преднината на своя тим класическа в 27-ата минута. Крайният резултат оформи резервата Рики Пуч четвърт час преди края на мача.

Чрез днешната победа Барселона събра в актива си 51 точки и излезе на третата позиция във временното класиране, докато Осасуна е на 11-ото място с 33 пункта.

В 13-ата минута Серхио Бускетс изведе Гави зад отбраната на гостите, а Начо Видал изблъска младока на “каталунците” в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Феран Торес, който с хладнокръвен удар в долния ляв ъгъл не остави никакви шансове на Серхио Ерера.

Възпитаниците на Шави Ернандес стигнаха до второ попадение в 21-ата минута. Усман Дембеле елиминира съпротивата на няколко футболисти на Осасуна и с остър пас по земя намери Феран Торес, който прецизно прокара топката между краката на стража на гостите и отбеляза втория си гол в срещата.

Футболистите на Барселона направиха резултата класически в 27-ата минута. Дани Алвеш пусна топката към Усман Дембеле, който пък с прецизно центриране намери Обамеянг, а габонският стрелец от няколко метра не пропусна да се разпише.

В 55-ата минута Жерар Пике реализира за “блаугранас”, но голът не бе зачетен заради положение на засада на 35-годишния ветеран.

Усман Дембеле намери резервата Рики Пуч пред наказателното поле в 75-ата минута, а вторият мигновено шутира към вратата на Осасуна, но Ерера успя да се намеси. Коженото кълбо обаче отново се озова в Пуч, който оформи крайното – 4:0.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Барселона: Тер Щеген, Дани Алвеш, Пике, Ерик Гарсия, Алба, Гави, Бускетс, Педри, Торес, Дембеле, Обамеянг

Старши треньор: Шави

Осасуна: Ерера, Видал, Давид Гарсия, Крус, Коте, Мартинес, Торо, Монкайола, Кике Гарсия, Рубен Гарсия

Старши треньор: Якоба Арасате