google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Андалусийците бяха в серия от 15 мача без поражение в Ла Лига... до днешния сблъсък.

Тимът на Барселона постигна изключително важна победа с 1:0 при домакинството си на Севиля в голямото дерби на кръга в испанската Ла Лига.

Точен за успеха на “каталунците” бе Педри, който с майсторско изпълнение от границата на наказателното поле в 72-ата минута донесе трите точки за своя тим.

С тях Барселона вече има в актива си 57 точки и изостава от лидера Реал Мадрид на 12 пункта, но Шави Ернандес и компания са и с мач по-малко от вечния си враг.

Домакините влязоха по-уверено в срещата и още от първите минути започнаха да търсят пролуки в защитата на Севиля.

В 7-ата минута Феран Торес имаше доста пространство за удар от далечна дистанция, но прати коженото кълбо над вратата.

Усман Дембеле, който показа добри неща за Барса в последните мачове, проби добре отдясно в 12-ата минута и центрира към Френки де Йонг, но ударът с глава на нидерландеца не намери очертанията на вратата.

Футболистите на Хулен Лопетеги продължаваха да не могат да създадат сериозни голови възможности, а в 25-ата минута Педри видя свободния Усман Дембеле, който нахлу в наказателното поле, но не успя да шутира.

Първият точен изстрел в срещата на “Камп Ноу” дойде малко преди края на първото полувреме и бе дело на Феран Торес, но изпълнението на бившия нападател на Манчестър Сити бе слабо и не затрудни Боно.

В началото на второто полувреме гостите стигнаха до точен изстрел, който бе дело на Ерик Ламела, но Тер Стеген се намеси рутинно.

Отговорът на Барселона не закъсня и в 63-а минута Роналд Араухо стреля с глава, но Боно изби топката.

Барса прекъсна серията на Севиля и зае второто място в Ла Лига 1

Малко по-късно “каталунците” бяха много близо до попадението, ала изстрелът на Жерар Пике с глава след изпълнение на ъглов удар се отклони в гредата.

Все пак възпитаниците на Шави Ернандес продължиха да натискат Севиля и това даде резултат в 72-ата минута, когато Педри получи топката на границата на наказателното поле и с хубав диагонален шут не остави никакви шансове на Боно.

Малко по-късно влезлият от резервната скамейка Гави можеше да удвои преднината на Барса и да сложи точка на спора, но Боно отново демонстрира класа и предотврати сигурен гол във вратата си.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Дани Алвеш, Араухо, Пике, Жорди Алба, Бускетс, Ф. Де Йонг, Педри, Дембеле, Феран Торес, Обамеянг;

Треньор: Шави Ернандес

Севиля: Боно, Ванас, Кунде, Диего Карлос, Рекик, Гудели, Жордан, Ракитич, Ламела, Окампос, Марсиал;

Треньор: Хулен Лопетеги