Петзвездна Барса с безоблачна победа в Сеута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рафиня и Левандовски точни за каталунците

Няколко дни след триумфа в Суперкупата на Испания Барселона подпечата визите си за осминафиналите в турнира за Купата на краля след комфортна победа с 5:0 при гостуването на третодивизионния Сеута.

Петзвездна Барса с безоблачна победа в Сеута 1

Успехът на каталунците беше изкован след гол на Рафиня няколко минути преди почивката, попадние на полския стрелец Роберт Левандовски в началото на второто полувреме и точни завършващи удари на резервата Ансу Фати, Франк Кесие и отново Левандовски в последната четвърт на двубоя.

Статистиците в Испания допълниха, че Барселона е със 100-процентова успеваемост при визити в Сеута в турнира за купата на страната, печелейки и предишните три двубоя.

Непрофесионалният Сеута, базиран на територията на африканския континент, вече успя да поднесе изненада в турнира, елиминирайки елитния Елче след победа с 1:0, но класата на каталунците се оказа твърде висока за нов подвиг.

Шави Ернандес направи 10 промени в стартовата си единайсеторка в сравнение с тази от мача с Реал Мадрид в Саудитска Арабия, като само Левандовски отново започна като титуляр.

Въпреки това Барса стигна до крайния успех без особени затруднения.

Рафиня откри резултата с далечен шут малко преди антракта, а в 50-ата минута Левандовски дублира аванса след находчива асистенция на Франк Кесие.

С течение на времето съпротивителните сили на домакините съвсем отслабнаха, като от това се възползваха Фати и Кесие.

Левандовски пък оформи крайния резултат в 90-ата минута, когато майсторският му фалцов удар се оказа неразрешим ребус за вратаря на Сеута Мехиас.

Двата отбора започнаха със следните стартови състави:

СЕУТА: Мехиас, Рейна, Аисар, Родриго, Гутиерес, Жота, Алаин, Адри Куевас, Давид, Робин, Нито Гонзалес

БАРСЕЛОНА: Иняки Пеня, Белерин, Ерик Гарсия, Маркос Алонсо, Алба; Кесие, Сержи Роберто, Пабло Торе; Рафиня, Левандовски, Феран Торес