Барса с показна лекция в саудитското Ел Класико 
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първи трофей за Шави Ернандес като наставник на каталунците

Барсeлона триумфира със Суперкупата на Испания, след като надделя над Реал Мадрид с 3:1 във финала на надпреварата, игран в столицата на Саудитска Арабия Рияд.

Успехът на каталунците, който донесе първи спечелен трофей от наставника Шави Ернандес като наставник на родния си клуб, беше напълно заслужен.

В поредното издание на Ел Класико Барса демонстрира значително повече футболни аргументи, превръщайки своя вратар Марк-Андре Тер Стеген в почти безработен зрител на случващото се на терена.

Това е първата Суперкупа, която тимът от “Камп Ноу” печели от 2018 година насам.

Барса с показна лекция в саудитското Ел Класико  1

Барселона излезе напред в резултата малко, след като измина половин час игра – проницателен пас на Роберт Левандовски изведе Гави в наказателното поле пред Тибо Куртоа, като без забвяне последва майсторски удар, след който топката се оплете в мрежата.

По този начин тийнейджърът, който тази вечер е на 18 години и 163 дни, стана най-младият играч, разписвал се в Суперкупата на Испания, задминавайки наставника на Барса Шави Ернандес.

Освен това той стана и вторият най-млад голмайстор в Ел Класико след съотборника си Ансу Фати, който вкара през 2020-а, когато беше на 17 години и 359 дни.

В самия край на първото полувреме вдъхновеният тим на каталунците удвои преднината си след ново чудесно взаимодействие между Гави и Левандовски, като този път автор на попадението бе полската голова машина.

И след почивката еднопосочният трафик към вратата на Куртоа продължи, като Усман Дембеле и Левандвоски бяха близо до ново попадение.

Интригата в двубоя бе унищожена окончателно от Педри, който завърши поредната магическа скоростна комбинация. Левандовски изведе в лявата зона на наказателното поле Габи, който пласира подканящо центриране, след което последва и безукорен завършващ удар.

В третата минута на добавеното време носителят на “Златната топка” Карим Бензема се разписа, за да намали изоставането в резултата, но това бе слаба утеха за Кралския клуб.

Статистиците в Испания не пропуснаха да отбележат и друго впечатляващо постижение. Серхио Бускетс игра в своето 45-о Ел Класико, като по този начин се изравни с рекордьорите по участия в мачовете между двата най-популярни испански тима – Лео Меси и Серхио Рамос