Барса се бори до края и постигна феноменален обрат срещу Гранада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците спечелиха с 5:3 след продължения, в редовното време изоставаха с 0:2 до 88-ата минута

Гранада бе много близо до сензационно отстраняване на Барселона на 1/4-финалите за Купата на краля, но тимът на Роналд Куман успя с късни голове да вкара мача в продължения, в които направи пълен обрат.

Гостите доминираха от първата минута, но въпреки това бяха догонващи в резултата в 33-ата минута, когато Кенеди даде преднина на Гранада.

Домакините шокираха каталунците в началото на второто полувреме – в 47-ата минута при бърза контра Анхел Монторо комбинира със Солдадо, който реализира нов гол за Гранада.

В 63-ата късметът се усмихна на домакините, когато след удар на Тринкао топката срещна напречната греда.

Натискът на Барса се засилваше с всяка изминала минута, а гредата отново спаси домакините в 84-ата след удар на резервата Дембеле.

Гранада се виждаше на полуфиналите в надпреварата, когато Барселона се добра до продълженията с два гола в рамките на четири минути. В 88-ата Гризман намали изоставането на гостите, а в добавеното време Жорди Алба върна паритета – 2:2, така мачът влезе в продължения.

След 100 минути игра Гризман отново бе точен, но авансът на Барса се задържа три минути, след като Феде Вико бе точен от дузпа.

Френки де Йонг отново изведе каталунците напред в 108-ата, а Жорди Алба сложи точка на спора в 113-ата с втория си гол в мача, с което оформи и крайното 3:5.