google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рафиня, Левандовски и Гарсия с голове за каталунците

Увереният тим на Барселона се наслади на оглушителна победа с 3:0 при гостуването на Севиля и се доближи само на две точки от временния лидер в Ла Лига Реал (Мадрид).

Рафиня постави началото на каталунския голов празник в средата на първата част, полският ас в атака – Роберт Левандовски дублира аванса на тима на Шави Ернандес, а малко след почивката Ерик Гарсия също се разписа, за да унищожи интригата в двубоя.

Барса вдигна оборотите - 3:0 в Севиля! 1

Реал, който по-рано днес надделя над Реал Бетис с 2:1 за четвърта поредна победа, продължава да оглавява подреждането с 12 точки. Барса е на второ позиция с 10, а Бетис остана трети с 9.

Kаталунците дръпнаха с едни гърди напред в 21-ата минута след скоростна контраатака – Усман Дембеле комбинира с Левандовски в наказателното поле, който с меко докосване опита да прехвърли стража на андалусийците.

Фернандо някакси успя да избие топката, но отлично пласираният Рафиня нямаше проблеми да открие с глава – 0:1.

Барса вдигна оборотите - 3:0 в Севиля! 2

Четвърт час по-късно Барса вече беше с два гола напред. Жул Кунде постави топката на Левандовски с удивителен пас, полският маестро овладя на гърди и със зрелищен удар от въздуха опъна мрежата – 0:2.

Още в началото на втората част гостите поставиха черешката върху тортата. Авторът на първия гол Рафиня центрира, Кунде свали с глава към Ерик Гарсия, който също порази целта с лесен завършващ удар.