Барселона без проблеми срещу Кадис, пак е на 8 точки пред Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сержи Роберто и Роберт Левандовски донесоха успеха на каталунците

Барселона постигна очаквана победа с 2:0 у дома срещу Кадис в двубой от кръг номер 22 на испанското първенство Ла Лига. Воденият от Шави тим запази поредна суха мрежа в Ла Лига и се поздрави с нови три точки, като попаденията реализираха Сержи Роберто и Роберт Левандовски през първото полувреме.

Треньорът на домакините Шави направи няколко промени спрямо двубоя с Манчестър Юнайтед в четвъртък. В средата на терена Сержи Роберто и Гави заеха местата на Педри и Франк Кесие, докато в нападение Рафиня отстъпи позиция на Ансу Фати. Феран Торес също започна като титуляр, след като Гави мина в халфовата линия. Защитата на каталунците също бе доста променена, след като Балде и Ерик Гарсия получиха титулярни позиции за сметка на Роналд Араухо и Маркос Алонсо.

Двубоят започна в спокойно темпо, като Барса постепенно вдигаше оборотите. В 20-ата минута обаче Рожер прати топката в мрежата на Тер Стеген, но голът бе отменен поради засада.

Домакините имаха трудности да пробият отбраната на съперника. Все пак в 43-ата минута “блаугранас” поведоха в мача. Феран Торес действа чудесно в наказателното поле и комбинира с Левандовски, чийто удар бе отразен, но от близка дистанция Сержи Роберто прати топката в мрежата за 1:0.

Няколко секунди по-късно Барса удвои аванса си. Роберто този път асистира за Левандовски и полският нападател вкара 15-ия си гол за сезона в Ла Лига – 2:0.

През второто полувреме Барселона намали оборотите и Кадис имаше шансове за почетен гол. Топката обаче така и не навести мрежата на Тер Стеган и немският страж запази още една суха мрежа в Ла Лига. Барселона има само един допуснат гол в 11 срещи пред своите фенове и общо седем за целия сезон в първенството.