Барселона е една крачка пред останалите за подписа на Габри Вейга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид, Челси и Манчестър Юнайтед са зад Барселона в надпреварата за подписа на звездата на Селта

Според информация на испанското издание AS, отборите на Реал Мадрид, Челси и Манчестър Юнайтед ще имат трудна задача да се преборят за подписа на Габри Вейга през летния трансферен прозорец. Халфът на Селта Виго, който има освобождаваща клауза на стойност 40 милиона евро в договора си, е по-близо до присъединяване към Барселона.

Габри Вейгa се отличи със страхотни изяви за Селта Виго в последните 12 месеца. Испанецът беше впечатляващ през първата половина на кампания 2022/23 и точно след паузата на Световното първенство. 21-годишният футболист има солиден рекорд от девет гола и четири асистенции в 38 изяви във всички състезания.

Прогресът на Вейга не остана незабелязан, като няколко големи клуба насочиха поглед към него. Барселона, Реал Мадрид, Челси и Манчестър Юнайтед са сред кандидатите да го привлекат. Интересът на Барселона към Вейга е донякъде объркващ, като се има предвид, че имат нужда от заместник на Серхио Бускетс.

Халфът на Селта Виго обаче остава приоритетна трансферна цел за каталунския гранд, като Барселона е една крачка пред другите кандидати. Барселона трябва да плати 40 млн. евро, за да привлече футболиста и се очаква скоро да направи оферта за закупуването на Габри Вейга.