Барселона и Атлетико с интерес към перспективен испански халф
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона и Атлетико Мадрид ще се борят за 23-годишния испански халф Гонсало Виляр това лято

Испанското изадние Fichajes съобщава, че Гонсало Виляр е изправен пред несигурно бъдеще в Рома, насочвайки се към летния трансферен прозорец. Новоназначеният мениджър Жозе Моуриньо ще вземе решение за бъдещето на 23-годишния испански полузащитник, а грандовете от Ла Лига Барселона и Атлетико Мадрид проявяват интерес към футболиста.

Гонсало Виляр изигра първия си пълен сезон с Рома, след като се присъедини към тях от Елче през януари 2020 г. До този момент играчът през целия си живот бе играл само за два клуба – Елче и Валенсия, но се е утвърди в Италия, тъй като той пропусна само три мача за “джалоросите” през кампанията.

Играейки предимно като дефанзивен полузащитник, 23-годишният футболист записа 47 участия във всички състезания за Рома. Въпреки това, насочвайки се към летния трансферен прозорец, има въпросителни около бъдещето на испанския халф. Интерес към него пък има от испанските грандове Барселона и Атлетико Мадрид. Очакваше се Барселона да подсили халфовата си линия това лято с Жоржиньо Вайналдум със свободен трансфер, но в момента нидерландецът е по-близо до подпис с ПСЖ.

След като Серхио Бускетс наближава финалната фаза на кариерата си, а Миралем Пянич е изправен пред несигурно бъдеще на Камп Ноу , Барселона трябва да подпише с халф това лято, което прави Виляр тяхна трансферна цел.

Атлетико Мадрид, от друга страна, трябва да подсили отбора си, за да остане на върха на Ла Лига. Отборът на Диего Симеоне е доста вероятно да се раздели със Саул, който е трансферна цел на Ман Юнайтед. Именно затова Атлетико търси нов халф и Виляр е едно от спряганите имена.