google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският защитник Клеман Ленгле бе големият грешник за каталунците

Барселона спечели само точка от домакинството си на Кадис след реми 1:1 на “Камп Ноу” в среща от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. И двата гола бяха отбелязани от дузпа – Лео Меси вкара за домакините, а Алекс Фернандес отбеляза за “жълтите”.

По този начин Барса изпусна отлична възможност да се доближи до върха, след като в събота Атлетико загуби у дома от Леванте. Със спечелената точка, “лос кулес” събраха 47 пункта в актива си на 3-ото място и са на 8 точки от върха.

Старши-треньорът на каталунците Роналд Куман заложи на същия състав, който започна и двубоя срещу ПСЖ през седмицата. След като отново попадна сред титулярите, капитанът на Барса Лионел Меси подобри рекорда на Шави Ернандес за най-много мачове с екипа на “блаугранас” в испанския елит – 506 срещи.

Още от първите минути на двубоя отборът на Барселона владееше много повече топката, но това беше очаквано. В 18-ата минута шут на Лео Меси бе блокиран, след което Гризман стреля много неточно. В 22-рата Гризман получи подаване от Педри и отправи удар, но в тялото на играч на съперника.

В 31-вата минута Педро бе фаулиран от Иса в наказателното поле и Барса получи дузпа. Зад топката стана Меси, който с прецизен удар по земя откри резултата – 1:0. Това бе 16-ият гол на Меси от началото на сезона, като същият брой попадения има и Луис Суарес от Атлетико Мадрид.

Доста бързо Кадис можеше да изравни резултата, но удар на Собрино мина много близо до гредата. Барселона можеше да съжалява, че не се прибра на почивка с по-голяма преднина, тъй като голове на Френки де Йонг и Педри бяха отменени с ВАР.

В 60-ата минута Барса имаше страхотен шанс за втори гол, но Ледесма се намеси много добре пред гол линията и изби пас на Меси към Гризман. В 73-ата минута Лео Меси отправи изстрел над вратата на съперника

В 89-ата минута Кадис шокира Барселона. Гостите получиха дузпа за нарушение на Ленгле, а Алекс Фернандес вкара от бялата точка – 1:1.

До края на срещата Барселона опита да натисне и да си върне аванса, с което да спечели трите точки, но резултатът остана равен.