Барселона надви с 3:1 Селта след ново шоу на Дембеле и Обамеянг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" дадоха свидна жертва след тежка контузия на Роналд Араухо

Барселона успя да победи с 3:1 Селта в мача им от 36-ия кръг на Ла Лига. “Каталунците” не срещнаха трудности срещу гостите от Виго, като единствената неприятна новина беше тежката контузия на Роналд Араухо, който получи контузия в главата и трябваше линейка да го закара директно в болница.

Мачът започна добре за Селта, които имаха отличен шанс да открият в 14-та минута чрез Яго Аспас, но Марк-Андре Тер Стеген направи отлично спасяване.

След половин час игра Барса откри резултата Усман Дембеле пусна къс пас към Мемфис Депай, а той отправи неспасяем шут от близка дистанция.


Четири минути преди почивката домакините удвоиха аванса си. Пиер-Емерик Обамеянг получи топката в наказателното поле и от ждроп я намери по перфектен начин, за да не остави шанс на вратаря за 2:0.


В 49-та минута “каталунците” покачиха аванса си на 3:0. Дембеле намери Обамеянг с много интелигентен пас, а той се ориентира отлично в наказателното поле и заби топката в долния ляв ъгъл.


Tова пък беше 11-та асистенция за Дембеле през сезона, с което води в Ла Лига по този показател.


Само 60 секунди по-късно Селта намали до 3:1 след Аспас се възползва от ужасяваща грешка в защитата на Барселона.

Отборът от Виго обаче не успя да се възползва от инерцията след гола, тъй като в 58-та минута Джейсон Мурило си изкара червен картон и остави отбора си с човек по-малко.

В 68-та минута се стигна до много неприятен инцидент, при който Араухо се сблъска глава в глава с Гави и защитникът остана на терена, като трябваше да бъде откаран с линейка от “Камп Ноу”.

Така Барселона събра 72 точки на второт място и е със седем точни преднина пред третия Севиля, но андалусийци са с мач по-малко. Селта пък е 11-ти с 43 точки.