Барселона най-после спечели на Камп Ноу при завръщането на Фати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с първа победа у дома от 3 април насам

Барселона спечели с 2:1 при домакинството си на Майорка в среща от 34-ия кръг на Ла Лига. Каталунците сложиха край на кошмарната серия от три поредни поражения на Камп Ноу. Двубоят бе белязан от завръщането на Ансу Фати в игра, който бе аут от терените доста дълго време.

С тази победа Барса събра актив от 66 точки и се върна на втората позиция в класирането на Ла Лига. Каталунците имат два пункта повече от третия Севиля. Майорка пък остана на 16-ото място в таблицата с актив от 32 точки.

Барселона започна силно срещата и имаше шанс да поведе в 5-ата минута, но удар на Обамеянг с глава бе спасен от Серхио Рико. Малко след това Брайъл Оливан от гостите намери Фер Ниньо, който на празна врата не порази вратата на каталунците.

В 23-ата минута попадение на Араухо бе отменено поради засада. 120 секунди след това Барса поведе с гол на Депай, който се възползва от отлично подаване на Алба – 1:0.

До края на полувремето и двата отбора имаха шансове за попадение, но резултатът не се промени. Така Барса се прибра на почивка с крехък аванс след попадението на Депай.

В 54-ата минута Барса вкара второ попадение. Точне за “блаугранас” бе Серхио Бускетс. Халфът не се поколеба да стреля, след като топката се озова в него и авансът на каталунците бе удвоен – 2:0.

В 75-ата минута Камп Ноу избухна в аплодисменти, когато в игра се появи Ансу Фати. Младият талант на Барселона записа първо участие от 20 януари насам, когато се контузи в мач срещу Атлетик Билбао.

В 79-ата минута Антонио Хосе Райио реализира почетния гол за Майорка след чудесна асистенция на Салва Севия. Барса не позволи на съперника да открадне точка и запази аванса си, с което записа първи успех у дома от 3 април насам.

Следващият мач на каталунците е гостуване на носителя на Купата на Краля – Бетис, като срещата е на 7 май.