Барселона обмисля офанзива за Хосе Гая през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона смята да привлече Хосе Гая през януарския трансферен прозорец

Според информация на Futbol Total, Барселона отново е обърнала внимание на защитника на Валенсия Хосе Гая, който е обект на интерес от дълго време. Каталунците обмислят януарска оферта за левия бек, тъй като тогава той ще е в последните шест месеца от договора си с “прилепите”.

Гая е един от най-добре представящите се леви бекове в Испания от години и е един от най-добрите играчи на Валенсия през последните сезони. 27-годишният футболист навлезе в последната година от договора си с Лос Че, което го накара да бъде силно свързван с напускане на “Местая”.

Гая е следен от Барселона от години като потенциален дългосрочен заместник на Жорди Алба. Смяташе се, че каталунците имат интерес към него и това лято. Те обаче са насочили фокуса си към Маркос Алонсо, тъй като са на мнение, че играчът на Челси ще бъде достъпен на по-ниска цена. Трансферът на Алонсо обаче е пред провал и той може да не акостира на “Спотифай Камп Ноу”.

Капитанът на Валенсия е в последната година от договора си. И според информацията на Futbol Total, Барселона вярва, че той може да струва по-малко от 10 милиона евро през януарския трансферен прозорец и затова обмисля да го привлече в началото на 2023 г. Това би означавало, че Барселона ще трябва да изкара първата половина на кампанията с Алба като единствената опция на левия бек, ако не вземе Алонсо.