google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилският национал отново може да напусне "Камп Ноу"

Има голяма вероятност отборът на Барселона да се раздели с Филипе Коутиньо през зимата, пише Ara.cat. Като причина за това се изтъква прогресът на 18-годишния халф Педри, който си извоюва доверието на наставника Роналд Куман.

В същото време Коутиньо не е много постоянен в изявите си. Освен това бразилецът е сред играчите на “Камп Ноу”, които получават най-голямо възнаграждение. Той е четвъртият по заплата след Антоан Гризман, Марк-Андре тер Стеген и Лионел Меси, като Коутиньо заработва по 23 милиона евро бруто на година.

В настоящата ситуация Барселона има за цел да намали максимално неефективните разходи, така че раздялата с Коутиньо би паснала на политиката на Барса. През този сезон бразилският национал взе участие в 9 двубоя за Барселона в Ла Лига, като отбеляза 2 гола и направи 2 асистенции.

През миналата година Коутиньо беше преотстъпен на Байерн Мюнхен и спечели всички възможни трофеи с баварците. Бразилецът бе закупен в Барселона през януари 2018 година, като в първите си няколко месеца при каталунците изигра 18 мача в Ла Лига, в които вкара 8 гола. След това през сезон 2018/19 футболистът записа цели 34 мача за Барса в първенството, като успя да отбележи само 5 попадения.