google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците ще предложат играч в замяна, за да намалят исканата сума от Виляреал

Според информация на журналиста Хави Мигел от AS, тимът на Барселона няма да има средствата да си позволи да подпише с Хуан Фойт. Носителят на Световната купа с Аржентина има освобождаваща клауза на стойност 54 милиона евро в договора си с Виляреал. Каталунците обаче ще се опитат да предложат сделка играч плюс пари, за да намалят исканата цена.

Хуан Фойт се представя много добе през последните две години и половина в тима на Виляреал. 25-годишният играч се издигна и на международната сцена – той беше част от отбора на Аржентина, който спечели Световното първенство в Катар преди няколко месеца. Междувременно играчът се наслаждава на солидна кампания 2022/23 досега, записвайки един гол и две асистенции в 19 изяви. Прогресът на Фойт в последните две години привлече вниманието на няколко топ клуба, включително Барселона.

Барса ще търси десен бек през летния трансферен прозорец. Президентът Жоан Лапорта сподели наскоро, че това е една от проблемните области в отбора. Експериментът с Ектор Бейерин на десния бек не сработи, като сега Жул Кунде е първи избор за този пост. Серхи Роберто е единствената друга опция на разположение на Шави Ернандес.

Хуан Фойт има освобождаваща клауза на стойност 54 милиона евро в договора си с Виляреал. Това е препъникамък за Барселона, чиито финансови проблеми остават нерешени. Барса е готов да предложи Нико, Сержиньо Дест или Клеман Ленгле, за да намали цената на Фойт, като предстои да видим решението на Виляреал.