Барселона разби Кадис като гост, срещата бе белязана от инцидент
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фен на домакините колабира на трибуните и се наложи спешна медицинска намеса, а мачът бе прекъснат за повече от половин час.

След като преди броени дни тимът на Барселона разгроми с 5:1 състава на Виктория Пилзен в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига, днес футболистите на Шави Ернандес продължиха победния си рейд и в Ла Лига.

“Каталунците” се наложиха в гостуването си на Кадис с впечатляващото 4:0 и по този начин записаха четвърта поредна победа в испанското първенство.

Оттук нататък на Барса предстои важен сблъсък от ШЛ срещу Байерн Мюнхен, който е във вторник, а след това отборът приема Елче у дома.

Първото попадение за “блаугранас” реализира Френки де Йонг, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Кадис и нямаше как да сбърка на опразнената врата.

В 65-ата минута звездният нападател Роберт Левандовски реализира деветия си гол от началото на сезона, а в 86-ата минута Ансу Фати заби трети гол за Барса след асистенция на Левандовски.

Крайният резултат оформи Усман Дембеле в 94-ата минута.

С днешната победа Барселона се изкачи на първото място във временното класиране с актив от 13 точки, докато съставът на Кадис е на последното място.

Срещата между двата тима бе прекъсната временно в края на мача, тъй като зрител на трибуните имаше нужда от спешна медицинска помощ.

Състоянието на фена на Кадис очевидно беше доста сериозно, тъй като на стадион “Нуево Мирандиля” настана гробна тишина, а някои от футболистите на терена започнаха да се молят за живота на зрителя.

Впоследствие стана ясно, че че привърженикът е бил стабилизиран още на трибуните преди да бъден транспортиран с линейката до болницата.