google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Папагалчетата" си тръгнаха с точка от "Камп Ноу"

Отборите на Барселона и Еспаньол направиха реми 1:1 в мач от 15-ия кръг на испанското първенство Ла Лига. Попаденията в двубоя отбелязаха Маркос Алонсо за домакините и Хоселу от дузпа за “папагалчетата”. В заключителните минути двата тима останаха с човек по-малко, след като Жорди Алба и Винисиус Соуса бяха изгонени.

За Барса и Еспаньол това бе първи официален двубой след паузата за Мондиал 2022. Резултатът спря серията на каталунците от пет поредни победи. Със спечелената точка тимът на Шави се върна на първото място в класирането на Ла Лига, като има по 38 пункта с Реал Мадрид.

Барселона имаше мечтано начало на срещата, отбелязвайки ранен гол. След центриране от корнер в пеналта на Еспаньол, Кристенсен отклони с глава към Маркос Алонсо, който засече от близо за 1:0.

В 18-ата минута Алонсо можеше да вкара втори гол, но пропусна от добра позиция. Малко след това шут на Рафиня бе блокиран от съперник.

В 36-ата минута “папагалчетата” имаха шанс за изравнителен гол, но Нико Меламед не успя да се разпише. Секунди след това вратарят на Еспаньол отрази удар на Рафиня.

В началните минути на втората част Роберт Левандовски пропусна добра възможност за “блаугранас” и авансът на домакините остана само един гол. Барселона трудно създаваше ситуации пред вратата на противника и бе наказан за мудните си действия на “Камп Ноу”.

В 72-рата минута Еспаньол получи дузпа, след като Маркос Алонсо застъпи Хоселу в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и с прецизен удар с десния крак вкара за 1:1.

В 78-ата минута на “Камп Ноу” заваля дъжд от картони. Първият потърпевш бе опитният бранител на домакините Жорди Алба, който бе изгонен с втори жълт картон за реплика.

В 81-вата минута Винисиус Соуса от гостите получи втори жълт картон, след като спря опасна атака на съперника. Изгонен бе и Кабрера с директен червен картон за удар без топка срещу Левандовски. Червеният картон на централния защитник на Еспаньол обаче бе отменен, след като реферът Матеус Лаос разгледа ситуацията с ВАР.

Три минути преди края на редовното време вратарят на гостите направи страхотно спасяване при шут на Кристенсен с глава.

В добавеното време от 9 минути главният съдия продължи да раздава жълти картони, а попадение така и не падна и каталунското дерби завърши без победител.