Барселона се издъни в Гранада след червен картон и гол в 90-та
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Люк Де Йонг беше напът отново сам да донесе трите точки за "каталунците", но това не се случи

Барселона допусна нова грешна стъпка този сезон в Ла Лига, след като завърши 1:1 при гостуването си на Гранада от 20-ия кръг на шампионата.

По всичко изглеждаше, че “каталунците” ще спечелят с нов гол на Люк Де Йонг, но останали с 10 души на терена, те допуснаха изравняване в последната минута на редовното време.

Мачът започна отлично за гостите, които вкараха още в 9-та минута чрез Люк Де Йонг, но попадението беше отменено след намеса на ВАР за засада.

В 21-та минута нидерландският нападател беше съборен в наказателното поле и поиска дузпа, но такава не беше отсъдена.


Само 11 минути след почивката обаче Барселона стигна до победния гол. Дани Алвеш центрира отлично отдясно и Де Йонг засече с глава топката точно в десния ъгъл на вратата.

Последваха минути без особени положения пред двете врати, но в 80-та минута Барселона получи тежък удар. Гави беше санкциониран с втори жълт картон и пое към душовете 10 минути по-рано. Жерар Пике също получи официално предупреждение след разговор със съдията.

“Каталунците” изглеждаха, че все пак успяват да удържат крехкия си аванс, но в 90-та минута домакините се добраха до точката. Антонио Пуертас беше точен за Гранада. Той беше на точното място, за да засече топката в наказателното поле, пращайки я неспасяемо в левия ъгъл на Тер Стеген.

Така Барселона изпусна шанс да влезе в топ 4 и остава на шестото място с 32 точки, колкото има и Атлетико Мадрид. Гранада пък събра 24 пункта на 12-та позиция.