Барселона се прицели в младата звезда на Валенсия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Барселона се е насочила към звездата на Валенсия Фабио Бланко, който е наричан "новият Феран Торес"

Според информация на испанското издание Sport , гигантите от Ла Лига Барселона подготвят оферта през лятото за високо ценения тийнейджър на Валенсия Фабио Бланко.

17-годишният Бланко премина през младежките формации на Валенсия и в момента играе за отбора на Лос Че до 19 години. Договорът на дясното крило обаче изтича в края на настощия сезон и Барселона се надява да се възползва от ситуацията, като го вземе без пари през този летен трансферен прозорец. След като Жоан Лапорта се върна начело като президент на Барселона, отново ще се обърне особено внимание на укрепването на младежките редици и привличането на млади играчи с потенциал, така че те да могат да прогресират до играчи в първия отбор на Барса. Затова в последно време Барселона е свързана с множество обещаващи младежи като уругваеца Никола Сири, който наскоро счупи дългогодишен рекорд на легендарния Пеле, заедно с капитана на Борусия Дортмунд до 17 години Васко Валц.

Сега Фабио Бланко също се появява на радара на каталунския гранд, като ситуацията с договора му дава надежди на клуба, че може да го привлече. Според информацията, интересът към 17-годишната звезда на Валенсия идва най-вече от Матеу Алемани, който е новият спортен директор на Барселона.

Твърди се, че Алемани е убеден в потенциала, който притежава Бланко, и е поставил за приоритет да го привлече това лято, въпреки че има и други належащи въпроси на ниво първи отбор, които трябва да бъдат разгледани.

Барселона не е единственият клуб, който ще иска да се подсили с Бланко, като половината грандове от Европа имат интерес към играча на Валенсия. Барселона обаче е уверена, че ще сключи сделка за вълнуващото крило. За тази цел вече са проведени първоначални разговори, но сделката все още е далеч от приключване.

Фабио Бланко е играч на испанския национален отбор до 15 и до 16 години. Той е обявен за „новия Феран Торес“, като скоро може да облече екипа на Барселона.