google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците не впечатлиха в госутуването на "Колизеум Алфонсо Перес"

Отборите на Хетафе и Барселона завършиха наравно 0:0 в среща от 37-ия кръг на Ла Лига. Двубоят в предградието на Мадрид бе от по-голямо значение за домакините, тъй като възпитаниците на Кике Санчес Флорес се борят за оцеляване. Със спечелената точка Хетафе е на три пункта над опасната зона преди последния кръг и изглежда невъзможно да изпадне, тъй като между тях и 18-ия Кадис има още три отбора. Барса пък е твърдо на 2-рото място с актив от 73 точки след този двубой.

Шави направи доста промени в състава си, като титулярни места получиха Клеман Ленгле, Оскар Мингеса Рики Пудж и Алехандро Балде.  Барса почти не затурдни своя съперник през първата част, като не успя да отправи точен удар. Хетафе доминираше с 8 удара към вратата, въпреки че притежанието на топката бе в полза на гостите.

Второто полувреме на “Колизеум Алфонсо Перес” също не бе много интересно. Този път Барселона изглеждаше по-добре на терена и не допусна положения пред Тер-Стеген. Появата на Ансу Фати на мястото на Обамеянг в 62-рата минута раздвижи играта на каталунците. Малко след това Люк де Йонг също влезе в игра на мястото на Депай. Барса обаче така и не успя да създаде чисти положения за гол и се задоволи с нулево реми в предпоследния си мач за сезон 2021/22.

В последния си мач за кампанията Барселона приема Виляреал на Камп Ноу на 22 май и ще се стреми да завърши сезона с победа пред своите фенове.