google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Домакините се представиха силно в атака, но проблемите в защита можеха да доведат до нов негативен резултат.

Отборът на Барселона постигна драматична победа над Елче с 3:2 на “Камп Ноу” в двубой от 18-ия кръг на Ла Лига. С успеха “каталунците” заемат 7-ата позиция във временното класиране с актив от 27 точки, докато възпитаниците на Франсиско Родригес са на 16-ото място с 15 пункта.

Домакините влязоха по-добре в срещата и още в 3-ата минута Феран Жутгла, който записа първия си мач като титуляр за “каталунците”, се разписа във вратата на Елче, но попадението беше отменено заради заради положение на засада.

Все пак офанзивният футболист имаше поводи за радост само 13 минути по-късно, когато даде аванс в резултата на своя тим, след като засече с глава центриране от ъглов удар от Усман Дембеле – 1:0.

Няколко секунди по-късно възпитаниците на Шави Ернандес стигнаха до втори гол. Лангле пусна топката към Гави, който напредна добре и с хубав изстрел от границата на наказателното поле реализира първото си попадение с екипа на Барселона.

В самия край на първата част младият талант имаше шанс да отбележи нов гол в срещата, но ударът му беше блокиран в последния момент от футболист на гостите.

През второто полувреме обаче футболистите на “блаугранас” свалиха оборотите и това им изигра много лоша шега, тъй като само в рамките на една минута Елче върна равенството на таблото, вкарвайки два гола.

Първо Тете Моренте бе изведен отдясно, напредна и със силен изстрел по диагонала разпечата вратата на Тер Стеген. Секунди по-късно играчите на Барселона допуснаха нова сериозна грешка, а тимът на Елче организира опасна контраатака, която завърши с попадение от близо разстояние на Пере Мия – 2:2.

Постепенно домакините успяха да се съвземат и стигнаха до победния гол. В 86-ата минута Гави намери отлично в наказателното поле Нико Гонсалес, който матира Бадиа, оформяйки крайното – 3:2.