Барселона спаси надеждите в ШЛ със зрелищен хикс с Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
3:3 на "Камп Ноу" оставя "нерадзурите" на по-добра позиция за 1/8-финалите

Барселона и Интер завършиха наравно 3:3 в мача им от 4-ия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. “Каталунците” виждаха как отпадат от турнира, но успяха да спасят равенството в добавеното време на мача и все още имат теоретични шансове да продължат напред.

Мачът на “Камп Ноу” започна с натиск на домакините като първо Левандовски стреля с глава след корнер, но Мхитарян изчисти точно на голлинията, а в 26-та  Дембеле отправи страхотен изстрел, но Онана спаси.

Последваха още удари на Левандовски и Рафиня, но отново Онана беше на мястото си и опази вратата си от гол. Това обаче не се случи в 40-та минута, когато Сержи Роберто проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, където Дембеле връхлетя топката и я заби в мрежата.

Само пет минути след почивката Интер успя да изравни. Николо Барела беше намерен с дълго подаване в наказателното поле, където пребори Пике и стреля силно под напречната греда за 1:1.

“Нерадзурите” продължиха да изчакват на контраатака и в 63-та минута дойде моментът за втория им гол. Лаутаро Мартинес получи центриране на границата на наказателното поле, овладя на гърди и стреля силно по земя, топката се отби последователно в лявата и дясната греда преди да влезе във вратата за 2:1.

В следващите минути Шави хвърли всички сили напред, като пусна в игра Де Йонг, Кеси, Ансу Фати и Алехандро Балде в търсене на гол. Той падна в 82-та минута. Левандовски беше намерен на границата на наказателното поле и с пронизващ удар матира Онана за 2:2.

“Каталунците” се втурнаха още по-усилено да търсят победния гол, но вместо това в 89-та минута Интер вкара за трети път. Онана изведе от собственото си наказателно поле Лаутаро Мартинес пред отсрещния пеналт, а подаде към Госенс, който сам срещу Тер Щеген беше безпогрешен.

Драмата обаче не беше приключила. В първата минута на продължението Левандовски получи центриране в наказателното поле и се извиси, за да забие с глава за 3:3.

Така в група С Байерн Мюнхен е едноличен лидер с 12 точки, Интер е втори със 7, Барселона има четири, а Виктория Пилзен е без пункт.