Батков със суперлативи за развитието на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екс-собственикът на Сините призова Васил Божков да се откаже от дълговете, които клубът му дължи

Бившият собственик на Левски Тодор Батков се изказа особено ласкаво за случващото се в лагера на Сините в последно време, като също така призова оттеглилия се в Дубай бизнесмен Васил Божков да се откаже от сумите, които клубът му дължи.

“Сдружението „Левски на левскарите“ има потенциал,” заяви Батков в сутрешния блок на bTV, допълвайки че ще даде безвъзмездно акциите, които самият той притежава.

“То може да е фундамента, с който да се спи спокойно. 20 000 е реалистична цифра, която сдружението ще достигне до няколко месеца, а след това ще надмине. Аз ще се включа задължително. Първо, ще дам безвъзмезно акциите си. Те са 250 хиляди и една.

Батков не пропусна да засипе със суперлативи и наставника на Левски Станимир Стоилов.

„Никога не съм се съмнявал в неговите качества,” каза той. “Той е най-добрият български треньор, който може да води Левски и най-добрият треньор на Левски през 21 век. Тук имаше една симбиоза между клуб и фенове, която не позволи клубът да загине като вечния враг.

Юристът е уверен, че моделът на управление на Левски ще бъде успешен.

„Наско Сираков заяви, че държи акциите за цялата левскарска общност,” коментира Батков. “Той каза, че не е типичният чичко-паричко, както при останалите клубове. Моделът на Левски е много добър и може да бъде нещо ново и за Европа.

„Сираков е заявил, че пътува и иска да вземе необходимите документи от Васил Божков, че Божков няма претенции към Левски, защото той изкупи един от дълговете на Левски. Призовавам го да го направи, както аз го направих.

“Когато предадох безвъзмезно акциите, имаше заеми, които бях давал на клуба и след това ги бяха забравили. Новите след мен ми се обадиха и аз им ги опростих.

„Призив към привържениците на клуба – да продължават да подкрепят морално, духовно и физически на стадиона Левски, а ако могат и финансово…”