Базел уби мечтите на ЦСКА на “Санкт Якоб Парк”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" бяха елиминирани от швейцарския гранд с общ резултат 1:2.

Българският вицешампион ЦСКА не успя да влезе в групите на Лигата на конференциите, след като отстъпи на Базел с 0:2 в реванша, който се състоя на “Санкт Якоб Парк”.

В първия двубой между двата тима на Националния стадион “Васил Левски” футболистите на Саша Илич надделяха над швейцарците с 1:0, но днес силите им не стигнаха за нов “червен” триумф и те бяха елиминирани с общ резултат 1:2.

По този начин съставът на ЦСКА отпадна в последния решаващ мач за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите и “армейците” ще трябва да съсредоточат силите си предимно в родното първенство.

Тимът на Базел контролираше събитията на терена през по-голямата част от мача, а “червените” така и не успяха да покажа офанзивното си лице и поради тази причина отпаднаха на крачка от групите.

Базел уби мечтите на ЦСКА на "Санкт Якоб Парк" 1

Първото попадение за Базел падна в 66-ата минута, когато Фабиан Фрай получи отличен извеждащ пас зад гърба на отбраната на ЦСКА и от изгодна позиция капитанът на швейцарския гранд откри за домакините.

6 минути преди края на редовното време падна и втория гол във вратата на “червените”, при който Ланг бе точен след комбинация с Мале.

Снимки: start-photo.bg