google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Разград може да стане първият български отбор с 10 поредни първи места

Българският шампион Лудогорец намери място в репортажа на британския мастодонт BBC, посветен на очакваните през 2021 година рекорди в света на футбола.

Редом с очакваните върхови постижения за най-много голове и най-много мачове в национален отбор на Кристиано Роналдо и Серхио Рамос, BBC пише, че тимът от Разград, който преди 2011 година не беше играл в топ-дивизията на България, тази пролет може да спечели 10-а поредна шампионска титла.

Същото постижение е само на една ръка разстояние и за италиaнския колос Ювентус и шотландския гранд Селтик, който обаче ще трябва да се потруди доста, тъй като изостава сериозно зад водения от Стивън Джерард Рейнджърс.

Дори обаче някой от триото да успее да окупира шампионския връх и през този сезон, това няма да е европейски рекорд за последователни титли. Той се държи Линкъл Ред Импс (Гибралтар) и Сконто Рига (Латвия), които имат по 14 поредни първи места.

Лудогорец има шанса да стане първият български отбор с 10 поредни първи места. Орлите вече успяха да изравнят върховото постижение на ЦСКА, който спечели 9 поредни шампионски титли между 1954 г. и 1962 г.