Беласица и Етър завършиха 1:1 в Петрич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Болярите" остават без загуба след дузпа в 80-та минута

Беласица и Етър завършиха 1:1 в мач от 7-ия кръг на Втора лига и това остави “болярите” без загуба от началото на сезона.

Срещата беше изгледана на живо от Димитър Бербатов, а първата по-интересна ситуация бе пред вратата на гостите. Карапетров догони топката отдясно и я върна към първата греда за Таушанов, който се опита със шпагат да реализира, но неуспешно.

В 38-ата минута Карапетров напредна отдясно и отправи удар, който беше блокиран от защитник. Точно преди почивката обаче домакините откриха резултата. Георги Ангелов не успя да изчисти добре топката, която се озова в Айвън Ангелов. Юношата на Левски овладя и с брилянтен удар от 20 метра в горния десен ъгъл матира Нисторов.

Етър започна активно втората част, но рядко застрашаваше вратата на Бела. В 74-ата минута Николай Янков стреля от пряк свободен удар, но опасно в аут. Десет минути преди края на срещата Борислав Трендафилов изскочи зад защитата и падна в наказателното поле след съприкосновение с вратаря, което доведе до дузпа. Зад топката на 11-те метра застана Георги Ангелов и изравни резултата.

Така тимът на Емануел Луканов е на трета позиция с 13 точки, докато Бела заема 7-а позиция с 10 точки.