Белгия и Нидерландия постигнаха победи в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" разгромиха Полша, "лалетата" с труден успех срещу Уелс

Тимът на Белгия записа първа победа в новото издание на Лига на нациите. “Червените дяволи” разгромиха Полша с 6:1 на собствен терен, въпреки че техният съперник поведе в резултата.

Роберт Левандовски даде аванс на “дружина полска” с попадение в 28-ата минута. Три минути преди почивката Аксел Витсел възстанови равенството, което бе логично предвид надмощието на “червените дяволи”. През второто полувреме белгийският тим смаза своя съперник. Кевин де Бройне направи резултата 2:1 в 59-ата минута, а резервата Леандро Тросар се разписа за 3:1 в 73-ата. До края на мача Тросар вкара още един гол, а Леандер Дендонкер вкара петото попадение. Последният шести гол за “червените дяволи” бе дело на Лоис Опенда в 93-ата минута. Така Белгия се реваншира на феновете си за тежката загуба с 1:4 от Нидерландия в първия кръг.

“Лалетата” окупираха върха в групата, след като надвиха Уелс с 2:1 на “Кардиф Сити Стейдиъм”. Те постигнаха втора победа в група 4 на Лига А. Първото полувреме на срещата бе равностойно и не предложи попадения, като Нидерландия не успя да отправи точен удар. През втората част “лалетата” подобриха играта си и в 50-ата минута Теун Копмейнерс даде аванс на гостите. В добавеното време на мача Рийс Норингтън-Дейвис изравни резултата, но радостта на домакините трае няколко секунди. Нападателят Ваут Вегхорст засече с глава центриране на Маласия и донесе трите точки на нидерландците.

Така след два изиграни кръга в група 4 на Лига А, отборът на Нидерландия е лидер с 6 точки, докато Белгия и Полша имат по 3 пункта, а Уелс е последен без актив.