Белгия вече гледа към Катар, Уелс е 99% на бараж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" надвиха Естония с 3:1, а "драконите" не оставиха шанс на Беларус

Белгия се класира директно на Мондиал 2022, след като успя да победи с 3:1 Естония в мача им от група Е на световните квалификации.

Още в 11-та минута Бентеке успя да открие за “червените дяволи” след грешка на Игонен, а веднага след почивката Бентеке асистира на Караско за 2:0.
Белгия вече гледа към Катар, Уелс е 99% на бараж 1
20 минути преди края естонците намалиха до 2:1 чрез Ерик Сорга, но точката на спора сложи Торган Азар в 74-та минута, който получи от Де Бройне и с глава реализира.

По същото време Уелс разби с 5:1 Беларус и си гарантира второто място в групата и участие на баражите.

Само за 20 минути игра домакините вече водеха с 2:0. Първо Бен Дейвис подаде към Арън Рамзи, който реализира, а малко по-късно Гарет Бейл асистира на Уилямс за 2:0.
Белгия вече гледа към Катар, Уелс е 99% на бараж 2
През втората част Рамзи вкара и от дузпа за 3:0, а Бен Дейвис покачи до 4:1. Почетното попадение за беларусци падна малко след 80-та минута, но в 89-та Робърт оформи крайното 5:1.

Така Белгия е лидер с 19 точки и са сигурни за първото място, а Уелс е след тях с 14 пункта. Трети е Чехия с 11. В последния кръг един срещу друг излизат именно “дяволите” срещу “драконите” и ако Уелс загуби в Брюксел, а Чехия надвие Естония с  поне два гола, то Гарет Бейл и компания може и да се простят с надеждите си за Мондиал 2022.