google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският халф смята, че не е имало основания за отсъждане на дузпата, донесла победата на баварците

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Джед Белингам се нахвърли срещу рефера на двубоя в Бундеслигата с Байерн.

Жълто-черните загубиха мача с 2:3, като асът на баварците Роберт Левандовски реализира победния гол от дузпа, отсъдена по-малко от четвърт час преди края заради игра с ръка на Матс Хумелс.

Белингам обаче смята, че не е имало основания за назначаването на 11-метров наказателен удар.

“За мен дузпа няма,” заяви той малко след края на срещата. “Хумелс дори не гледаше топката, той просто се бореше за нея.

“Тогава тя го удари, но дори тогава той не гледаше към нея…

“Но ако погледнете и доста други решения в мача… Давате най-големия мач в Германия на съдия, който е ръководил уговорен мач. Какво очаквате?”

Поведението на съдията Феликс Цвайер беше критикувано също от звездата на Дортмунд Ерлинг Холанд и наставника Марко Розе.

“Мисля, че съдийството беше скандално,” заяви норвежецът. “Срещу Ройс имаше стопроцентова дузпа. Попитах съдията защо не е поискал да види повторение на ситуацията, а той най-нагло ми отговори: “В случая няма нужда”. Сега съм ядосан и трябва да се успокоя…”

Станахме свидетели на много качествен мач. Инициативата постоянно преминаваше от единия в другия отбор. Мисля, че в ситуацията с падането на Марко Ройс трябваше да получим дузпа, а тази, която бе отсъдена за игра с ръка на Матс Хумелс, беше много спорна. Жалко, че победителят беше определен по такъв начин”, пък бе коментарът на Розе.