google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Второ поредно поражение за "старата госпожа" в група Н на Шампионска лига

Бенфика спечели гостуването си на Ювентус с 2:1 в двубой от втория кръг на група Н в Шампионска лига. Португалският тим регистрира впечатляваща 12-та поредна победа от началото на сезон 2022/23 във всички турнири, а в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент вече са две от две.

Тази загуба постави Ювентус в много трудно положение в ШЛ. “Старата госпожа” е без точка в групата след първите си два мача и вече изостава на шест пункта от Бенфика и ПСЖ. Португалският отбор стигна до успеха на “Алианц Стейдиъм” след обрат, като Жоао Марио и Давид Нерес реализираха попаденията.

Ювентус откри резултата в срещата още в 4-ата минута. Аркадиуш Милик затвърди добрата си форма с ново попадение, разписвайки се с глава след центриране на Паредес – 1:0.

В 19-ата минута “бианконерите” бяха много близо до втори гол. Мирети пусна успореден пас на гол линията, но малко ен стигна на Милик да засече.

Бенфика заигра по-добрев следващите минути. В 28-ата минута Перин се намеси чудесно при удар на Рамос. Малко по-късно отново Рамос шутира, но стражът на Юве се намеси решително.

Гостите търсиха попадението и натискът им даде резултата. В 41-вата минута Мирети направи нарушение в пеналта, а съдията отсъди дузпа след намеса на ВАР. Жоао Марио не сбърка от бялата точка и вкара за 1:1.

Второто полувреме предложи ситауции и пред двете врати. Рафа Силва можеше да даде аванс на гостите в 47-ата минута, но ударът му бе нетчеон. Малко след това вратарят на португалския тим направи спасяване при удар на Милик.

В 55-ата минута Бенфика излезе напред в резултата. Перин спаси удар на Рафа Силва, но топката попадна в Давид Нерес, който прати топката в мрежата за 1:2.

“Орлите” продължиха да играят по-добре и имаха шансове за трето попадение, но Силва и Нерес бяха спрени от Матия Перин.

В 83-ата минута гол на Душан Влахович бе отменен поради засада и “бианконерите” останаха назад в резултата.

Юве не успя да стигне до равенството и записа пореден слаб резултат, което увеличава напрежението върху наставника Масимилиано Алегри.