google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" взеха комфортен аванс срещу Динамо Киев

Португалският гранд Бенфика спечели с 2:0 гостуването си на Динамо Киев в полския град Лодз. Лисабонци направиха голяма крачка към влизане в групите на Шампионска лига. С попадения на Жилберто и Гонсало Рамос, Бенфика взе солиден аванс преди реванша на “Ещадио да Луж” от плейофната фаза на турнира.

Бенфика изигра силно първо полувреме и доминираше на терена. В 9-ата минута Жилберто даде аванс на лисабонци, възползвайки се от асистенция на Жоао Марио.

В следващите минути Динамо можеше да изравни, но Виктор Циганков пропусна две положения. В 37-ата минтуа Давид Нерес комбинира с Гонсало Рамос, който се разписа за 0:2. Това бе четвърти гол за 21-годишния нападател в Шампионска лига този сезон, след като вкара хеттрик срещу Мидтиланд в миналия кръг.

Бенфика завърши двубоя в Лодз със суха мрежа, като през втората част Караваев пропусна ситуации за украинския тим. Мисията на Динамо изглежда невъзможна, но все пак ще търсят чудото на реванша в Лисабон.

В другите мачове от плейофите на Шампионска лига в сряда, Карабах и Виктория Пилзен завършиха 0:0, а Макаби Хайфа записа драматична победа с 3:2 над Цървена звезда.