Бензема получи една година условно в делото за изнудване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Реал Мадрид бе глобен и със 75 000 евро

Футболистът на Реал Мадрид и френския национален отбор Карим Бензема беше признат за виновен в съучастие през 2015 година в опит за изнудване на бившия си съотборник в тима на „петлите“ – Матийо Валбуена. Бензема беше осъден на 1 година затвор условно и глоба от 75 000 евро.

Преди шест години Валбуена занася телефона си в сервиз, където иска съдържанието от него да бъде прехвърлено на нов апарат. Служителят вижда на телефона видеозапис, на който футболистът прави секс. Той успява да го изтегли, а по-късно неизвестно лице се свързва с Валбуена, искайки пари, за да не стане записът публично достояние. Бензема споделя пред своя съотборник на по-късен етап, че познава тези хора и може да му съдейства всичко да протече гладко.

“За първи път получих обаждане на 15 юни. Човекът се обади 4-5 пъти, но не се представи. Каза, че трябва да изпратя доверен човек в Дубай. Веднага сигнализирах на полицията. Изобщо не съм си и помислял да се договарям нещо с тези хора. Имам принципи, от които не отстъпвам. Обясних на полицията какво се е случило и подадох жалба, но този човек продължи да ме притеснява. В един момент казах на човека: “Това е моят имейл, докажи ми, че имаш видео или дори само клипче”. Така и не получих нищо. Това беше идея на полицията”, споделя Валбуена.

“На 4 октомври имах среща с разследващите, които ми казаха, че вероятно на лагера на националния отбор, който започваше на следващия ден, някой ще се свърже с мен. Така се и случи. Карим дойде при мен и ми каза, че трябва да поговорим. С Бензема сме колеги. Не сме най-добрите приятели, но нямаме проблеми един с друг. Карим ми каза за видеото и веднага се сетих за това, което ми бяха казали от полицията. Той ми предложи да ме срещне с негов приятел, на когото има доверие и който може да уреди нещата. Не съм толкова глупав и първо му казах, че му благодаря за предупрежденито, но бях наясно, че едва ли ще иска да се срещна с някого просто така. Той не говори за пари, но твърдо настояваше да се срещна с онзи човек. Повече от разочарован съм, защото това е липса на уважение. Накрая Карим ме попита какво да прави и дали да даде номера ми на този човек,  или да ми даде неговия. Отказах и двете опции”, разказва още Валбуена.

Карим Бензема беше задържан скоро след това, а по-късно стана ясно, че в схемата са още четирима души. Заради разкритията нападателят не получи повиквателна за националния тим в следващите 6 години.