Бензема с гол в последния си мач за Реал Мадрид при реми срещу Билбао
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският нападател се разписа от дузпа и малко след това обра овациите на "Бернабеу"

Реал Мадрид завърши наравно 1:1 срещу Атлетик Билбао в двубой от последния кръг на Ла Лига. Срещата на “Сантяго Бернабеу” не предложи голове преди почивката, а след това Ойхан Сансет и Карим Бензема се разписаха. За Бензема това бе последен двубой с екипа на Реал Мадрид, тъй като ще заиграе в Саудитска Арабия.

През първото полувреме баските пропуснаха дузпа. В 10-ата минута Микел Весга не успя да се разпише от бялата точка. Атлетик имаше повече положения до почивката, но попадение на “Бернабеу” така и не падна.

В 49-ата минута Ойхан Сансет даде аванс на Атлетик Билбао. Гостите имаха шанс за втори гол малко по-късно, но Тибо Куртоа се намеси при удар на Инаки Уилямс.

В 71-вата минута Юри Берчиче извърши нарушение в наказателното си поле и домакините получиха дузпа. Зад топката застана Карим Бензема, който не сбърка за 1:1. Това бе 354-ти гол за французина с екипа на “белия балет”.

Две минути след това Бензема бе заменен от Лука Модрич. Френският нападател се сбогува с феновете на “лос бланкос”.

В 89-ата минута Родриго пропусна добър шанс да донесе победата на Реал Мадрид и в крайна сметка двубоят завърши без победител.

След това реми Реал Мадрид завърши сезона на второ място с актив от 78 точки – с една повече от Атлетико Мадрид, който направи 2:2 срещу Вилярела. Атлетик Билбао пък остана 8-и в класирането с актив от 51 точки.