Бензема се връща още срещу Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Азар ще води атаката на Реал срещу Майорка

Наставникът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че френската голова машина Карим Бензема може да се завърне в игра за градското дерби с Атлетико.

Асът в атаката на Кралския клуб напусна принудително терена при убедителната победа над шотландския гранд Селтик с 3:0 като гост в Шампионската лига заради проблем в коляното, като първоначалните опасения бяха за по-сериозна травма, която би могла да го остави в лазарета за дълъг период.

Анчелоти обаче успокои феновете на Реал по време на пресконференцията си преди мача с Майорка, обявявайки че Бензема може да се върне още след около седмица. След мача с Майорка, Кралският клуб се изправя срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига, преди да гостува на Атлети идната неделя.

„Няма да форсираме завръщането на Бензема,” заяви италианският специалист. “Със сигурност няма да играе срещу Лайпциг, но за дербито ще преценим допълнително. Ако не се включи срещу Атлетико, то няма да отиде да играе за Франция по време на паузата за националните отбори.

Бензема отстъпи мястото си на Еден Азар след половин час игра на „Паркхед“, като белгиецът реализира третия гол в мача.

„Азар се справи добре срещу Селтик,” допълни Анчелоти. “Ще заложа отново на него в неделя. Да се надяваме, че ще успее да повтори силното си представяне. Не очаквам от него да играе като Бензема, но искам да играе добре и да комбинира с останалите си съотборници в нападение.

„Не разполагаме с Карим и тъй като той е най-добрият нападател в света, няма кой да го замени на трансферния пазар. Но той може да бъде сменен с други играчи, които имат различни характеристики.

“Винисиус става все по-постоянен в завършващия удар, в отбелязването на голове. Трудно е за него да пропусне пред вратата на противника, там той се подобри значително. Искам да подчертая, че той продължава да има добро отношение, здраво стъпил на земята е, работи – иска да се подобрява всекидневно.”

Реал се наслади на перфектен старт на сезона, като оглавява класирането в Ла Лига с максимален актив от 12 точки.