Бербатов със суперлативи за Суарес, присмя се на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият член в треньорския щаб на Етър призова Челси да бъдат по-търпеливи с Тухел

Бившият капитан на българския национален тим Димитър Бербатов се изказа повече от ласкаво за качествата на уругвайския нападател Луис Суарес, който от този сезон носи екипа на Атлетико Мадрид, след като бе принуден да напусне Барселона.

От друга страна Берба не скри задоволството си, че екс-голамйсторът на Ливърпул е успял да натрие носа на каталунците.

“Луис Суарес е машина,” коментира Бербатов пред Betfair. “Вижте, Атлетико е лидер в класирането. Седем точки пред второто място и два мача по-малко. Сигурно Суарес вече се смее на Барса.

“Много съм доволен как вървят нещата, защото Барселона не се отнасяше добре с него, а за някои той е един от най-важните играчи в историята на клуба. Сега Барса плаща цената за напускането на Суарес. Сигурен съм, че той не съжалява, че е напуснал, виждайки какво се случва в Атлетико.”

Бившият голмайстор на Висшата лига се върна и към времето, когато двамата с уругваеца бяха съперници в английското първенство.

“Когато играех срещу него, той тормозеше защитниците, „избиваше ги“ и използваше някаква своя собствена агресия. Вярно е, че той прекрачваше границата, но ако оставим това настрана, виждаме, че той е играч от най-високо ниво, който знае как да се възползва от шансовете си.

“Като нападател знаех отлично кой може да те “нарани” и Суарес беше един от онези страхотни играчи. Сега той е на 34 години и е невероятно как да се възползва от момента си. Той знае точно как да се движи по терена. Страхотно е.

В същото време бившият нападател смята, че новият мениджър на Челси Томас Тухел ще се нуждае от време, за да свикне с новата обстановка.

“Опитът, който има в Шампионската лига, ще помогне, но предупреждавам, че Тухел ще се нуждае от време, за да свикне с Англия и техните тренировъчни методи, с играчите си и обратно,” смята той.

“Челси има своите проблеми и за него ще бъде важно предизвикателство да постигне цели в среда, в която шефовете изисква резултати и ги изисква сега и веднага. Не, те нямат търпението да чакат. Те се нуждаят от резултати сега. Работата в Челси не е сигурна.

“Това се случи с Лампард. Трябваше да бъдат по-търпеливи и да му дадат повече време да подобри нещата като Солскяер в Манчестър Юнайтед.”