Бербатов: Няма законово основание конгресът да не бъде изборен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сроковете, в които можеше да се промени дневния ред са изтекли. Ако тръгнат да го правят, ще бъде по незаконен начин"

Кандидатът за президентския пост в родния футбол Димитър Бербатов се срещна днес с представители на клубовете в Русе. След срещата бившият национал говори пред медиите за предстоящия конгрес на БФС, обявявайки, че той трябва да бъде изборен.

“Конгресът е насрочен за 18 март. Разбрах за прокрадващото се мнение, че няма да бъде изборен, но той е записан като такъв. Сроковете, в които можеше да се промени дневния ред са изтекли. Законово основание да го направят неизборен няма. Ако тръгнат да го правят, ще бъде по незаконен начин.”

“Очакваме всичко и нищо по-различно от миналия път. Преди малко пуснах едно клипче в социалните мрежи, за да обявя, че тръгваме на обиколка и че вчера пак имаше Изпълком, който беше мистериозен и потаен. Нищо не стана ясно. Имаше една точка от дневния ред, най-важната, а именно – организацията на Конгреса. Тя не е била гледана и не са взети никакви решения, а има само месец до провеждането му. Няма комисия, която да организира Конгреса, правилата не са ясни. Времето си тече. Все неща, които будят съмнение, че в БФС се готвят да няма изборен Конгрес. Но вече няма законово основание това да се случи. Ние все пак трябва да сме готови за абсолютно всичко”, допълни бившият футболист на Манчестър Юнайтед.

“Когато правиш всичко по правилния начин, няма какво да криеш, споделяш плановете и идеите си, тогава се получава. Някои от нещата, които ще кажем на клубовете са същите, които им казахме и преди, тъй като са част от нашата програма. Други пък сме надградили. И идваме най-вече да покажем уважение към тях. Когато си кандидат за президент и не представиш идеите си…някак си не ми се връзват нещата. Длъжен си да го направиш. Който е бил на срещите ни с клубовете миналата година, знае, че това, което ние говорихме тогава сега БФС се опитва да го приложи. Като онлайн картотекирането, дигитализация на цялата федерация и т.н. Всичко го има в програмата ни, която я постнахме на нашия сайт, още когато дадох първата пресконференция. Т.е. ние предварително сме ги обявили тези неща, те са взети от нас, за да се симулира дейност, но всъщност са откраднати”, допълва Бербо пред журналисти.

“Трудно е да кажа, кое би било първото нещо, което ще направя, ако спечели изборите. Живот и здраве да влезем във федерацията, да се запознаем с моментното състояние, да видим бюджета какъв ще бъде. Да структурираме така нещата, че да знаем кое изрядно и кое не. Да знаем какви договори са подписвани, кои от тях трябва да се прекратят и т.н.”

Георги Иванов и Ясен Петров вече обявиха, че ще напуснат постовете си, ако Боби Михайлов загуби изборите. Ето какво каза Бербатов на въпрос дали би поканил двамат да продължат да вършат работата си в БФС. “Все неща, които са от компетенцията на моя екип, защото аз не мога да кажа, че знам абсолютно всичко. Има хора, на които се доверявам и следвам. Все пак приоритет си остава и винаги е бил детско-юношеският футбол. Всеки, който си върши съвестно работата е добре дошъл да остане”.

Снимка: Lap.bg